Låna till investering

Genom att låna pengar till din investering kan du förbättra dina chanser att tjäna stora pengar, men samtidigt riskerar du att skuldsätta dig ordentligt. Generellt sett brukar man inte rekommendera att låna pengar för att köpa aktier eller fonder, men samtidigt har det på många håll diskuterats att ta lån för att kunna investera nu i finanskrisens dal. Att ta ett lån på sitt boende kan vara smart – det är trots allt inte så dyrt. Vad som kanske är mindre smart när du behöver låna pengar till ekonomiska investeringar är att ta hjälp av en smslångivare, ta till ditt kreditkort eller ta ett snabblån via exempelvis Thorn. Något som jag istället tänkte slå ett stort slag för, om du är i det stadiet av livet, är att ta ett studielån och sedan investera de pengarna. Detta är väldigt smart därför att du har en ovanligt låg ränta, år 2008 låg den på 2,1%. Lyckas du få en större avkastning än så på dina investeringar (minus skatter) har du gjort en bra affär!

Jämför villkor innan du lånar pengar

Räntan på lån kan skilja mycket mellan olika långivare, från ca 3% för privatlån till över 1000% för snabblån och smslån. Hur mycket ränta du betalar på pengarna du lånar påverkar också hur stor den totala avkastningen på din investering blir. Det är därför smart att jämföra villkor från olika långivare innan du lånar pengar till att investera. Du kan enkelt jämföra olika lån och villkor på sajten LånaPengarna.nu. LånaPengarna.nu jämför de största långivarna på nätet och visar var det är billigast att låna pengar.
Kom ihåg att bara låna pengar om du är 100% säker på att du kan betala tillbaka pengarna, antingen om du har andra tillgångar som säkerhet eller med avkastningen på din investering. Du kan annars hamna i en skuldfälla som är svår att komma ur vilket är onödigt om du egentligen kanske inte behöver låna pengarna i första hand.

Låna till investering